Güncel olmayan bir tarayıcı kullandığınızı tespit ettik. Bu durum belirli özelliklere erişmenizi engelleyecektir. Tarayıcıyı güncelle

FSSC 22000 BELGELENDİRME VE EĞİTİM HİZMETLERİ

En üst düzeyde gıda güvenliği taahhüdünüzü sergileyin

 

LRQA, FSSC 22000 sertifikasyonunda pazar lideridir. Dünyanın en büyük ve en karmaşık gıda üreticilerinin yanı sıra özel ihtiyaçları olan daha küçük üreticiler ve çiftçilerle çalışarak sektör hakkında benzersiz bir anlayış geliştirdik.

FSSC 22000 V6 Nisan 2023 başında yayınlanmıştır ve standartta çeşitli güncellemeler ve değişiklikler içermektedir. Gıda sahteciliğinin önlenmesine daha fazla odaklanılacak ve gıda alerjenleri, çevresel izleme ve gıda savunması ile ilgili gerekliliklerde çeşitli değişiklikler yapılacaktır. Revizyonlar hakkında daha fazla bilgi edinin.

Küresel Gıda Güvenliği Girişimi (GFSI) tarafından tanınan FSSC 22000 V6, gıda tedarik zinciri boyunca gıda güvenliği risk yönetimine yönelik kapsamlı bir yaklaşımı temsil etmektedir. FSSC 22000 V6, sürekli iyileştirmenin bir parçası olarak CB performansı için gereklilikleri güçlendirmenin yanı sıra GFSI program güncellemelerini de dikkate almaktadır.

Standart, gıda ve yem güvenliği yönetim sistemlerinin yanı sıra ilgili durumlarda nakliye ve yerinde depolamayı da kapsar.

FSSC 22000 Hizmetlerimiz

Denetçilerimiz, riskleri en aza indirmek ve gıda güvenliğinde genel verimliliği artırmak için sistemlerinizin en son gereklilikler ve yönergelerle uyumlu olmasını sağlayarak küresel olarak tanınan GFSI standardı FSSC 22000'e göre değerlendirme konusunda uzmandır.

computer screen icon

Eğitim

Farklı deneyim seviyeleri ve öğrenme stilleri için tasarlanmış kurslarımızla FSSC 22000 hakkındaki bilgilerinizi genişletin.

image94kd3.pngBoşluk analizi

Uzman denetçilerimizden birinin, resmi FSSC 22000 denetiminizden önce herhangi bir zayıf alanı veya uygunsuzluğu belirlemenize yardımcı olduğu isteğe bağlı bir hizmet.

imageao21.png
Akredite sertifika

Yeteneklerinizin net bir ifadesini sağlayan bağımsız iki aşamalı bir yaklaşım. Akredite sertifikasyon, paydaşlar nezdinde güven oluşturmanıza ve yeni işler kazanmanıza yardımcı olur.

 

Neden bizimle çalışmalısınız?

local and global.png
Küresel kullanılabilirlik

Son derece yetenekli denetçilerimiz bulunduğunuz her yerdedir. Küresel ayak izimiz, kalite ve mükemmelliğe aynı bağlılıkla yerel bir hizmet sunabileceğimiz anlamına gelir.

flexible delivery.png
Esnek teslimat

Çoğu durumda, FSSC 22000 eğitim ve belgelendirme hizmetlerimiz tercih ettiğiniz öğrenme tarzına bağlı olarak yerinde veya uzaktan verilebilir.

beyond compliance.png
Toplam güvence

Hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için dünyanın önde gelen gıda güvenliği uzmanlarına sahibiz. Küresel olarak tanınan GFSI standartlarında uzmanlaşan bu uzmanlar, çeşitli gıda güvenliği standartlarının oluşturulmasına aktif olarak katkıda bulunmuşlardır.

Sonraki adımlar için hazır mısınız?

 

Sıkça Sorulan Sorular

  • FSSC 22000 nedir?

    FSSC 22000, ISO 22000 standardını temel alan ve gıda endüstrisinin ön koşul programları için ek gereklilikler içeren bir gıda güvenliği yönetim sistemi belgelendirme programıdır. FSSC 22000, gıda güvenliği tehlikelerini etkin bir şekilde yönetmek, mevzuata uygunluğu sağlamak ve tüm gıda tedarik zincirinde verimliliği artırmak için bir çerçeve sağlar.

  • FSSC 22000 sürüm 6 ile gelen yenilikler nelerdir?

    FSSC 22000 Versiyon 6 (V6), gıda güvenliği kültürünü yerleştirmek ve küresel olarak tanınan standartlara uymak isteyen kuruluşlar için yeni hayati gereklilikler içermektedir.

    En son güncelleme ISO 22003-1:2022 gerekliliklerini ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin (SKH'ler) karşılanmasına katkılarında kuruluşları desteklemek için güçlendirilmiş gereklilikleri içermektedir. Revizyonlar ayrıca sürekli iyileştirmenin bir parçası olarak editoryal değişikliklere ve düzeltmelere güncellenmiş bir odaklanma içermektedir. FSSC 22000 V6'nın yayınlanması Nisan 2023'ün başında olacaktır.

    FSSC 22000 sürüm 6'ya geçiş
    1 Nisan 2023 ile 31 Mart 2024 tarihleri arasında, standart kullanıcılarının sistemlerini gözden geçirmelerine ve yeni gereklilikleri oluşturmalarına olanak sağlamak için 12 aylık bir uygulama dönemi olacaktır. 31 Mart 2024 tarihinden sonra FSSC 22000 V5.1'e göre denetim yapılmayacaktır.

    FSSC 22000 Standardında Yeni misiniz?
    Standartta tamamen yeni olan ve daha önce hiç denetlenmemiş olanlar için, denetlenecekleri versiyon, denetimin ne zaman yapılacağına bağlıdır. Daha fazla bilgi için bize ulaşın.

     

  • FSSC 22000'in faydaları nelerdir?

    FSSC 22000'in faydaları şunlardır:

    Yeni iş FSSC
    22000 sertifikasyonu, FSSC 22000'in sözleşmeden doğan bir yükümlülük olduğu birçok kuruluşla çalışma becerinizi geliştirir.

    Müşteri güveni
    FSSC 22000 itibarınızı artırarak müşterilerinizin üretim ve tedarik zinciri yönetim sisteminize güven duymasını sağlar.

    Müşteri onaylı
    Birçok perakendeci, üretici, malzeme şirketi, gıda hizmeti kuruluşları ve hammadde işleyicileri, tedarikçi onay süreçlerinin bir parçası olarak FSSC 22000'i belirtmektedir.

  • FSSC 22000 sertifikası ne kadar sürer?

    Onaylandıktan sonra belgelendirme, 12 aylık denetimlerle kanıtlanan etkin sistem bakımına tabi olarak üç yıl boyunca geçerlidir.

  • FSSC 22000 sertifikasyonunun maliyeti nedir?

    FSSC 22000 sertifikasyonunun maliyeti, kuruluşun büyüklüğü, kuruluş yapısı ve sertifikasyonun kapsamı gibi birçok faktöre bağlı olarak değişir. Özel ihtiyaçlarınıza göre bir fiyat teklifi talep etmek için bizimle buradan iletişime geçin.

  • Tipik FSSC 22000 belgelendirme süreci nedir?

    Kuruluşunuzun FSSC 22000 sertifikasına ulaşmak için izleyeceği yol, diğer faktörlerin yanı sıra işletmenizin büyüklüğüne, olgunluğuna ve risk yönetimine yönelik mevcut yaklaşımına bağlıdır. Ancak FSSC sertifikası almaya yönelik standart süreç üç ana adımı içerir.

    Kuruluşunuz, ilk FSSC 22000 belgelendirme denetimine hazırlık olarak gönüllü bir FSSC 22000 ön denetimi talep edebilir. Kuruluşunuz hazır olduğunda, ilk belgelendirme denetimini talep edin. Denetçi, gıda güvenliği ve kalite sistemlerinizi, ürünlerinizi ve üretim süreçlerinizi FSSC 22000 gereklilikleri doğrultusunda incelemek için sahaya gidecektir. Denetçi, tüm bulguları listeleyen bir eylem planı hazırlayacak ve şirketiniz, uygulanan düzeltmeleri, kök nedeni ve düzeltici eylem planlarını detaylandırarak bu planı tamamlamak zorunda kalacaktır. Denetçi tarafından yayımlanan rapor ve eylem planı bağımsız bir teknik incelemeye tabi tutulur. Teknik incelemenin sonucuna göre sertifika düzenlenmesi tavsiye edilir veya edilmez.

  • GFSI FSSC 22000'i tanıyor mu?

    Evet, FSSC 22000 GFSI tarafından tanınmaktadır. FSSC 22000 sertifikalı kuruluşlar dünya çapında üreticiler, perakendeciler ve diğer gıda hizmeti kuruluşları tarafından uluslararası standartları karşılayan bir gıda yönetim sistemine sahip olarak tanınabilir. Ayrıca, FSSC 22000 sertifikalı kuruluşlar SQF ve BRCGS gibi GFSI tarafından tanınan diğer programlara katılmaya uygun olabilir.

  • ISO 22000 ve FSSC 22000 arasındaki fark nedir?

    ISO 22000 ve FSSC 22000, bir gıda güvenliği yönetim sistemi (FSMS) sağlamak üzere tasarlanmış uluslararası standartlardır. Ancak, FSSC 22000 GFSI tarafından tanınmaktadır. Müşterileriniz GFSI tarafından tanınan bir standarda göre belgelendirilmenizi talep ediyorsa, FSSC 22000 kuruluşunuz için en uygun standart olabilir çünkü GFSI'ye ek olarak bu program da yönetim sistemi gerekliliği olarak ISO 22000'i kullanmaktadır.

Halihazırda FSSC 22000 sertifikanız var ve transfer etmek mi istiyorsunuz?

Başka bir sağlayıcıda geçerli bir akredite onay sertifikasına sahipseniz ve geçiş yapmayı düşünüyorsanız, FSSC 22000 sertifikanızı LRQA'ya aktarmak kolaydır. Transferinizin mümkün olduğunca sorunsuz olmasını sağlamak için sizinle birlikte çalışacağız.

Hizmetlerimiz için

Aramak için enter tuşuna bas ya da ok simgesine tıkla Aramak için enter tuşuna bas

Arama simgesi

Bunu mu demek istediniz?