Gıda Güvenliği Standart ve Sistemleri

Yirmi yılı aşkındır gıda sektöründe kapsamlı çalışmalar gerçekleştiren LRQA, gıda güvenliği standardının oluşturulması, resmileştirilmesi ve geliştirilmesi konularına da destek vermiştir.

Gıda güvenliği uzmanlarımız, dünyanın önde gelen gıda güvenliği komitelerinin aktif birer üyesi olarak faaliyet göstermektedir. Bunlar arasında ISO 22000 Teknik Komitesi, Avrupa Akreditasyon Kurulu Gıda Komitesi, Gıda Güvenliği Belgelendirmesi Vakfı ve Küresel Gıda Güvenliği Girişimi Teknik Komitesi bulunmaktadır

Belgelendirme Yaptığımız Standartlar

BÜTÜN STANDARTLARA BAKINIZ

BRC

İngiliz Perakendeciler Birliği (BRC), gıda alanında marka üretim yapan tedarikçilerin denetlenebilmesi amacıyla uluslararası geçerliliği ve güvenirliliği olacak tek ve ortak bir standarda duyulan ihtiyaç neticesinde bu global gıda güvenliği yönetim sistemini geliştirmişlerdir.

BRC/IoP

The British Retail Consortium (BRC) ve Ambalajlar Birliği(eski adıyla Ambalaj Enstitüsü - IOP) tarafından geliştirilen bu standart perakendecilerin ve gıda üreticilerinin yasal gereklilikleri sağlamasını gerekli kılmaktadır.

FSSC 22000

Gıda Güvenliği Belgelendirmesi Vakfı tarafından oluşturulan FSSC 22000, gıda tedarik zinciri boyunca, gıda güvenliği risk yönetimine yönelik yepyeni bir yaklaşımı temsil etmektedir. FSSC 22000, küresel gıda güvenliği yönetimi standardı ISO 22000 üzerine temellendirilmiş tam bir belgelendirme sistemidir. Bununla beraber PRPler için sektöre özel teknik spesifikasyonlarla ve Küresel Gıda Güvenliği Girişimi gereklilikleriyle de bağlantılıdır (örn. PAS 220/ISO 22002-1 ya da PAS 223).

ISO 22000

ISO 22000, yetiştiricilerden üreticilere, işleyicilerden ambalajlayıcılara, nakliyeden satış noktasına kadar gıda tedarik zincirinin tamamına yönelik tasarlanmış olan küresel gıda güvenliği yönetim sistem standardıdır.